Maarten
De NaeyerVisual artist Maarten De Naeyer (1992, Leuven, Belgium), graduated in 2015 with a masters degree in graphic design from MAD Faculty (Hasselt). With a graphic background he is intrigued by the tension between shapes and textures. Rarely using color in his work - only when needed - he defines a raw and intense visual style by creating interesting compositions.


atelier
Geldenaaksebaan 48
3000 Leuven

artist statement


contact
instagram


EXHIBITIONS

 
  2019      
Solo expo Curating The Young - OPEK Leuven
Under Pressure DUO expo with Johan Van Oeckel - De Drukkerij, Kessel-Lo
Group expo G48 -Leuven
Kotroute - Antwerpen

  2018      
Group expo G48 - Leuven
Solo expo MOK Coffee Bar - Leuven
Solo expo Skrew Forms - Stadhuis Leuven
Solo expo Skrew Forms - GLTCH gallery Antwerpen

  2017      
Space showcase - Leuven

  2016      
De Invasie - Antwerpen

  2015      
Group expo best masterprojects MAD-Faculty - Tongeren
ARTIST STATEMENT De abstract grafische werken van Maarten De Naeyer (geboren 1992 in Leuven, woont en werkt in Leuven) zijn ontstaan uit een constant experimenteren met vormen en texturen. Na het behalen van zijn master Grafisch Ontwerp in 2015 ontwikkelde Maarten zijn eigen unieke werkwijze door te experimenteren in zijn atelier. Uitgepuurde vormspanning door geometrische en organische vormen die op elkaar inwerken in een omgeving van uiteenlopende texturen zijn de rode draad doorheen het werk. Een ander zeer kenmerkend gegeven is het haast uitsluitend gebruik van zwart én wit, dit om
de puurheid van vormen te behouden en de negatieve witruimte in dialoog te laten gaan met de compositie. Door het gebruik van suggestieve titels wordt de kijker aan het denken gezet. Geïnspireerd door lino-snedes snijdt hij abstracte composities uit textuurrijk materiaal om deze vervolgens met behulp van drukkersinkt over te brengen op een uitgekozen materiaal. Door het handmatig aandrukken van deze stencils ontstaan er interessante en uiterst toevallige texturen. Toeval en experiment spelen een grote rol in het creëeren van de werken wat het proces interessant maakt. Deze techniek ontwikkelde hij uit de nood om te ontsnappen aan de digitale wereld waar hij zich als grafisch ontwerper dagdagelijks in bevindt.
Maarten De Naeyer
+32 (0) 495 70 68 17
skrewstudio@gmail.com

Leuven, Belgium